Create PDF Recommend Print

Bacopa caroliniana 'pink'

Bacopa caroliniana 'pink'
Bacopa caroliniana 'pink'
Bacopa caroliniana 'pink'
Bacopa caroliniana 'pink'

Familie: Plantaginaceae
Botanisk navn: Bacopa caroliniana 'pink'
Synonymer: Bacopa sp. 'Colorata' (?)
Region: Amerika
Udbredelse: Kultivar
Højde: 40 - 45+ cm
Bredde: 1 - 5+ cm
Temperatur: 15 - 30°C
Formering: Top og sideskud
Beskrivelse: Denne plante er ikke nærmere bestemt, det drejer sig om en plante, som jeg i sin tid fik til test fra Tropica.
Formentlig drejer det sig om en caroliniana type og muligvis den der benævnes Bacopa sp. 'Colorata'.
Andet: Den har den karakteristiske duft som Bacopa planterne altid har.
Derudover er den et spændende bekendtskab, Det første lange stykke tid, som jeg havde den, synes jeg egentlig at den var jævnt kedelig.
Da jeg så på et tidspunkt fik et dæmpbart amatur rigget til, skete der noget, for det første fik planten betydeligt mere lys, hvorved den bliver pænt rød i toppen, eller nærmere pink, deraf formentlig betegnelsen...
Det er der så ikke noget usædvanligt ved, mange planter bliver rødlige under gode lysforhold i toppen..
men denne har et overraskende islet.... Hvis man kan dæmpe sit lys tilstrækkeligt, der er tale om meget lidt lys og flere amaturer vil ikke kunne dæmpes nok, men kan man, så vil denne plante tage sig ud som om den nærmest er selvlysende i toppen og det har jeg aldrig set ved andre planter overhovedet, derfor vil den altid have en fast plads her hos mig.
Siden Tropica ikke tog den op i produktionen er det muligt at de ikke kender til dette lidt specielle forhold for planten.. Personligt synes jeg bestemt at det er en plante der er noget særligt...