Create PDF Recommend Print

Alternanthera reineckii 'rosaefolia'

Alternanthera reineckii 'rosaefolia'
Alternanthera reineckii 'rosaefolia'

Familie: Amaranthaceae
Botanisk navn: Alternanthera reineckii 'rosaefolia'
Synonymer: Telenthera osiris
Oprindelsesland: Argentina, Brasilien, Uruguay
Region: Sydamerika
Udbredelse:
Højde: 45 - 50+ cm
Bredde: 10 - 15+ cm
Temperatur: 15 - 30°C
Formering: stiklinge
Beskrivelse: Der findes ca. 170 kendte arter af Althernanthera slægten. Althernanthera reineckii blev i 1965 importeret til Holland under navnet Telenthera osiris og er en af de få arter, som kan vokse under vand. Planten vokser langs bredden af floderne, der periodisk bliver oversvømmet i regntiden. 

Althernanthera reinekii 'rosaefolia' betragtes som den nemmeste plante af sin slægt at holde og findes jævnligt i handelen.

Alternanthera reineckii "rosaefolia" kan holdes med lidt lys og uden CO2, men den vil aldrig udvikle sit fulde potentiale på den måde. Medium til højt lys (0,4-1 watt pr. liter) og  CO2-tilførsel må betragtes  som ideel.

I akvarier med mindre lys, har planten en tendens til at smide de nederste blade. Hårdheden af vandet kan variere fra blødt til hårdt, og også på pH-værdien stiller den ikke særlige krav, selv om den vokser bedre i svagt surt vand.

Denne plante  foretrækker, i modsætning til mange andre røde planter, et rigt udbud af næringsstoffer med høje nitratkoncentrationer (10mg / l og derover) og høje fosfatværdier (0,5 mg / l og derover). I næringsfattigt vand, kan en forbedring af bundforholdene med næringsberiget bundlagsgødning forbedre den generelle sundhed for planten og dens væksthastighed.

Fra start, bør alle stilke plantes enkeltvis. Den kan let formeres ved stiklinger, hvor man klipper topskuddet og planter foran de øvrige planter. På denne måde, dannes hurtigt mange sideskud  og giver en busket vækst. 

Den lilla farve på bladundersiden danner en skarp kontrast til de mange grønne planter i akvariet, især hvis planten placeres i grupper.
Tre til fem kraftige stængler kan bruges som farvekontrast i baggrunden
Andet: